Vragen en antwoorden

Is Spraytanning voor iedereen geschikt ?

Er zijn geen nadelige effecten. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met snij- of schaafwondjes of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt van vitiligo of pigmentvlekken, is het juist goed om een Spraytan te nemen. Het pigmentverschil na een Spraytan behandeling is een heel stuk minder.

Hoe lang blijft de kleur ?

Afhankelijk van je huidverzorging en je huidtype blijft de teint 7 dagen behouden. Herhaal je de behandeling daarna dan bouwt zich een diepere kleur op. Gebruik je de speciale verzorgingsproducten, dan heb je nog langer plezier van je mooie kleur. De Spraytan kun je vergelijken met een vakantie / zonnebank kleur, als je het niet bijhoud verlies je je kleur.

Wordt ik oranje, krijg ik vlekken ?

Bij het gebruik van de juiste producten wordt je niet oranje en krijg je geen vlekken. Ook zijn er lotions voor verschillende huidtypen. Voor de witte huid wordt een ander percentage en kleur gebruikt dan voor de geteinte huidtypen.

Als je gaat trouwen…..

Indien je gaat trouwen kun je het beste 2 a 3 dagen voor de bruiloft een Spraytan behandeling nemen. Tevens adviseren wij je altijd een proeftanning te ondergaan.

Spraytanning tijdens de zwangerschap

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

Kan ik na de Spraytan behandeling zonnen ?

Je kunt met een spraytan gewoon de zon in. Hoe lekker is het wel niet als je al gebruind de zon in gaat? Het biedt geen bescherming tegen de zon / UV stralen dus je dient jezelf wel goed in te smeren met een beschermende zonnebrandcrème.

Kan ik na de Spraytanning zwemmen of in de sauna ?

Water en transpiratie na de behandeling zijn niet gunstig voor het behoud van de kleur.
De tanninglotion werkt op de hoornlaag van je huid (dode huidcellen) zullen door water of transpiratie sneller loslaten waardoor je de bruine kleur sneller kwijt zult raken.

Wat is DHA en Erythrulose? (bruiningsvloeistof)

DHA (Dihydroxyacetone) en Erythrulose zijn natuurlijke suikers. De suikers zijn kleurloos en hebben 8 uur nodig om volledig op de huid te kunnen ontwikkelen tot een mooie bruine teint ontstaat. Na het aanbrengen van de tanninglotion zorgt het dha voor een reactie op de hoornlaag (dode huidcellen) met de aminozuren.

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.