Schimmelnagel behandeling

Hoe ontstaat een Mycose/schimmelnagel
In principe is de nagel niet zo vatbaar voor schimmelinfecties. Bij een beschadiging van de nagel- of  nagelriem kan echter gemakkelijk een infectie optreden na bijvoorbeeld een trauma of door constante druk van het schoeisel op de nagelplaat. Daarnaast spelen ook hygiënische factoren zoals slecht ventilerend schoeisel en slecht afdrogen van de voeten een rol. Een schimmelnagel (ook wel: kalknagel genoemd in de volksmond) is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel of een gist (Candida). De belangrijkste verwekkers zijn dermatofyten en Candida (Gist) waardoor veranderingen aan de nagelplaat kunnen ontstaan. Schimmelnagels komen zeer veel voor. Het overgrote deel van de schimmelnagels (98%) is aan de voeten te vinden. Schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam.

Behandeling schimmelnagels
Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en behandeling is noodzakelijk om uitbreiding te voorkomen. Uw huisarts kan geneesmiddelen voorschrijven die hardnekkige schimmels kunnen bestrijden maar deze kunnen bijwerkingen hebben op organen zoals lever en nieren. U kunt ook kiezen voor een schimmelnagelbehandeling bij uw pedicure. U kunt gebruik maken van een schimmelnagelkuur waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten zoals een tinctuur, crème en spray om de schimmel te bestrijden. Het bestrijden van schimmels heeft tijd nodig maar u heeft daarmee een goede kans weer gezonde nagels terug te krijgen. Let op! Schimmels zijn hardnekkig. Er is altijd een kans dat de schimmel terugkomt of maar gedeeltelijk weggaat. In dat geval is het zaak dat u met de kuur doorgaat en niet voortijdig stopt.

De (verdikte) nagels worden grondig afgevlakt  zodat pijn en extra druk voorkomen kunnen worden. Vervolgens kunnen de natuurlijke schimmeldodende producten optimaal hun werk doen.

Schimmelsporen nestelen zich ook in uw schoenen en blijven u op die manier besmetten. Daarom is het raadzaam om alle schoenen binnenin te behandelen met een schimmelwerend middel. Het kost tijd voordat de aangetaste delen van een nagel helemaal zijn uitgegroeid. Dit varieert in het algemeen van 6 maanden tot een jaar. Gedurende die periode is het wenselijk dat u om de 6 tot 8 weken een afspraak maakt met uw pedicure.

Heeft u last van een schimmelnagel, kom langs voor een behandeling en ik adviseer u vrijblijvend over de te gebruiken producten en vervolgbehandelingen.